Narõškin sarjas Euroopa Nõukogu ja Baltimaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Narõškin.
Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Euroopa parlamendiliikmete soovimatus tegeleda massilise inimõiguste rikkumisega Baltimaades on muutumas ohtlikuks tavaks, ütles neljapäeval Vene riigiduuma esimees Sergei Narõškin.

«Meid teeb vaieldamatult murelikuks, et selliste näidete hulk suureneb ja see hakkab muutuma juba halvaks ja ohtlikuks tavaks – näiteks leppimine uusnatslike liikumistega ja häbiväärne soovimatus märgata massilisi inimõigusrikkumisi Balti riikides,» ütles Narõškin avatud tribüüni istungil teemal  «20 aastat Euroopa Nõukogus: õppetunnid ja väljavaated».

Ta selgitas, et samas reas seisab «kurva kuulsusega tülgas kodakondsusetuse nähe, mida rakendatakse sadade tuhandete Läti ja Eesti elanike suhtes.»

Narõškini hinnangul õõnestab selline lähenemine lõpptulemusena Euroopa Nõukogu alusväärtusi ja -põhimõtteid.

«20 aastat tagasi Euroopa Nõukoguga ühinedes pidas Venemaa seda Euroopa Liidu eeskojaks, kuid tundub, et osa meie poliitilisi vastaseid ilmselt soostuks Euroopa Nõukogu sedavõrd alandava olukorraga,» märkis Vene parlamendi alamkoja esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles