Iraaklased alustasid Tšehhi põgenikekeskuses näljastreiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad avaldamas Tšehhis kinni hoitavatele migrantidele toetust kirjaga «Vabadus».
Meeleavaldajad avaldamas Tšehhis kinni hoitavatele migrantidele toetust kirjaga «Vabadus». Foto: AFP/SCANPIX

Tšehhis alustasid migrantide kinnipidamiskeskuse iraaklastest elanikud väljasaatmishirmus näljastreiki, teatasid politsei ja kohalik preester neljapäeval.

«Esimesed 20 meest alustasid (streiki) teisipäeva hommikul, neljapäeva keskpaigaks oli nende arv kasvanud 60-ni,» teatas põgenikega tegelev preester Mikulas Vymetal.

Kinnipidamise vastu protestivad Razad Fazal ning Yasin Beelhaadj vandusid avalduses streiki jätkata, kuni nad vabastatakse.

Kokku hoitakse Drahonice keskuses umbes 100 inimest, teatas politsei.

Tegemist on ühega neljast kinnipidamiskeskusest, kus hoitakse põgenikke enne tagasisaatmist riiki, kust nad saabusid.

Streigiga on liitunud ka mõned afgaanid, pakistanlased ja marokolased. Kaks streikijat lõikusid kolmapäeva õhtul ka oma käsi, teatas kohalik meedia.

Siseministeeriumi sõnul on streikivate migrantide hirmud Iraaki tagasisaatmise kohta alusetud ning tuginevad «väärinformatsioonile». Kui nad ei esitanud asüülitaotlust kõigepealt Tšehhis, siis saadetakse nad tagasi Euroopa Liidu riiki, kuhu nad esimesena jõudsid.

Tšehhi politsei sõnul keeldusid streikijad asüülist Tšehhist. Nagu enamik põgenikke, soovivad nad edasi liikuda Saksamaale ja teistesse Lääne-Euroopa riikidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles