Venemaal tekib üha enam uusvaeseid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiköök Venemaal Moskvas
Supiköök Venemaal Moskvas Foto: SCANPIX

Venemaa majandus liigub allamäge, milles oma osa mängivad ka lääne kehtestatud sanktsioonid ning see on toonud kaasa niinimetatud uusvaesed.

Venemaa statistika kohaselt elab 15,1 protsenti venelastest alla ametliku vaesuspiiri ehk riigi ligi 144 miljoni elaniku seas on 21,7 miljonit vaest, edastab TASS.

Maailmapank peab venelaste uusvaesumist ohuks mitte ainult Venemaale, vaid  ka  lähiriikidele.

Venemaa osal aladel on vaeseid juba 35 protsenti elanikest ja ei ole piisavalt ressursse, et neid nii-öelda vee peal hoida.

Venemaa valitsus loodab 0,7-protsendilist majanduskasvu, kuid samas sõltub palju sellest, milliseks kujuneb selle aasta lõpul ja järgmise algusel nafta hind.

Maailmapanga prognoos oli kuni septembrini, et järgmisel aastal tuleb Venemaal majanduskasv. Nüüdse korrigeeritud prognoosi kohaselt on seal oodata veelgi sügavamat majanduslangust.

Rahvusvahelise valuutafondi pikaajalise prognoosi kohaselt kahandavad lääneriikide seatud majandussanktsioonid Venemaa sisemajanduse koguprodukti üheksa protsendi võrra.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles