Islamiriik ähvardas Venemaad lausterroriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi järelkasv, keda kutsutakse lõvipoegadeks, Põhja-Iraagis Mosuli lähedal treeninglaagris.
Islamiriigi järelkasv, keda kutsutakse lõvipoegadeks, Põhja-Iraagis Mosuli lähedal treeninglaagris. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ähvardas eile internetti postitatud videos Venemaad uute veriste rünnakutega, teatas islamistide võrgukülgede jälgimisega tegelev USA monitooringufirma SITE Intelligence.

Venemaa julgeolekuteenistused teatasid, et kavatsevad filmilõiku uurida.

ISi võitlejad kinnitavad videos, et verine kättemaks Venemaa rünnakute eest Süürias leiab aset veel lähiajal ja venelaste reisilennuki hävitamine oli alles algus.

Video pealkirjaga «Kohe, üsna kohe voolab veri nagu ookean» on filmitud muusikavideolikus stiilis ja avalikustatid ISi meediaüksuse Al Hayat Media Center poolt. Õõvastava sisuga kaadrite taustaks mängib venekeelne islamile omane sisenduslik loitsumine ehk nasheed, mille sõnad korrutavad, et «Venemaa on suremas» ja «Kreml saab meie omaks.»

IS väidab, et just nemad kukutasid Siinai kohal alla Egiptusest startinud Vene reisilennuki, milles hukkusid kõik 224 pardalolnut. Praeguseks pole lennukihuku põhjused veel selgunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles