Beiruti enesetapurünnakutes hukkunute arv tõusis 43 inimeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beiruti kaksikenesetapurünnakus hukkunu viiakse sündmuskohalt haiglasse.
Beiruti kaksikenesetapurünnakus hukkunu viiakse sündmuskohalt haiglasse. Foto: SCANPIX

Vähemalt 43 inimest sai surma ja üle 200 haavata kahes enesetapurünnakus, mis eile leidsid aset Liibanoni mõjuka šiialiikumise Hizbollah tugipunktis Beiruti lõunapoolses eeslinnas, teatasid Liibanoni ametnikud.

Mitmed haavatud on meedikute sõnul kriitilises seisundis.

Politsei ütles, et kaks jalgsi liikunud meest õhkisid pommivööd Bourj al-Barajneh' kaubanduskeskuse ees mõneminutise vahega.

Veresauna eest võttis internetti postitatud pöördumises vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Islamiriigi avalduses täpsustatakse, et kõigepealt lõhkes mootorrattale paigaldatud pomm ja seejärel lasi enesetaputerrorist ennast rahva seas õhku.

«Kui kärgatas teine plahvatus, siis ma arvasin, et maailmalõpp on käes,» kirjeldas üks pealtnägija kohalikule telekanalile.

«Ma olin just poodi tulnud, kui lõhkes pomm. Kandsin oma kätel välja neli laipa, kolm naist ja mehe,» rääkis teine tunnistaja Zein al-Abideen.

Tavaliselt on Hizbollah kontrolli all olevatesse piirkondadesse korraldanud rünnakuid sunniidi äärmusrühmitused, kelle sõnul makstakse sellega Hizbollah'le kätte võitlejate saatmise eest Süüria kodusõtta president Bashar al-Assadi toetuseks.

Foto: IZZAT ATTAR/AFP
Foto: IZZAT ATTAR/AFP
Foto: KHALIL HASSAN/REUTERS
Foto: SCANPIX
Foto: KHALIL HASSAN/REUTERS
Foto: MARWAN TAHTAH/AFP
Foto: Bilal Hussein/AP
Foto: Bilal Hussein/AP
Foto: ANWAR AMRO/AFP
Foto: SCANPIX
Foto: HASAN SHAABAN/REUTERS
Foto: HASAN SHAABAN/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles