Egiptus saadab Vene lennuki salvestuse analüüsiks välismaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene reisilennuki Airbus A321 pardasalvesti ehk must kast.
Vene reisilennuki Airbus A321 pardasalvesti ehk must kast. Foto: SCANPIX

Siinai poolsaarel alla kukkunud Vene reisilennuki pardasalvestus, millel on talletatud heli enne lennuki purunemist õhus, saadetakse analüüsimiseks välismaale, ütles täna Egiptuse tsiivllennundusminister.

Minister ei täpsustanud, missugune riik musta kasti salvestuse koopia saab. Selle analüüs võiks anda vastuse küsimusele, mis põhjustas 31. oktoobril 224 inimese elu nõudnud lennukihuku.

Mitmed riigid, teiste hulgas Suurbritannia ja Iisrael on veendunud, et lennukis plahvatas pomm, mis oli toimetatud pardale enne õhkutõusu Sharm el Sheikhist.

Äärmusrühmitus Islamiriik väidab, et pommi pani tema.

Uuritav Airbus 321 oli toodetud Saksamaal Prantsuse projekti järgi ja selle mootor pärit USA-st.

Egiptuse uurimiskomisjon on öelnud, et pardasalvesti talletas mingi heli enne katastroofi, kuid seda on vaja täpsemalt analüüsida.

 «Heli hakatakse analüüsima spetsiaalsete aparaatidega, mida enamikus riikides ei ole,» ütles tsiviillennundusminister Hossam Kamal reedel ajalehele Al-Ahram.

 «Musta kasti salvestuse viimased seitse minutit saadetakse ühte lennukeid tootvasse riiki, millel on aparaadid heli ja selle tekitaja uurimiseks. Originaalsalvestust ei transpordita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles