Austria ehitab Sloveenia piirile metalltara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria sõdurid Spielfeldis Sloveenia piiril.
Austria sõdurid Spielfeldis Sloveenia piiril. Foto: SCANPIX

Austria ehitab põgenikevoolu paremaks ohjeldamiseks Sloveenia piirile 3,7 kilomeetri pikkuse metalltara ja paneb valmis okastraadi, juhuks kui tara on vaja kindlamaks muuta, ütles täna valitsuse esindaja.

«Jutt käib korraldatud sisenemisest, mitte tõkkest,» ütles kantsler Werner Faymanni kantseleiülem Josef Ostermayer. Kahe päeva eest alustas Sloveenia oma piirile Horvaatiaga okastraadi tõmbamist.

Okastraat jääb konteineritesse, kuid rullitakse lahti, kui olukord käest ära läheb, seletas Ostermayer.

Siseminister Johanna Mikl-Leitner täpsustas, et tara on 2,2 meetrit kõrge.

Austriast on saanud üks sadade tuhandete Põhja-Euroopasse suunduvate põgenike tähtsamaid transiidikoridore. Suurem osa rändab kaugemale, aga ka Austria saab aasta lõpuks tõenäoliselt 95 000 varjupaigataotlust, mis on Euroopas üks kõrgemaid näitajaid ühe elaniku kohta.

Põgenikevoo kasvades on suurenenud ka paremäärmusliku Vabaduspartei toetus, mis tugevdab survet Faymanni valitsusele, kel tuleb sisserändajatega hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles