Tunnistaja Pariisi kontserdimaja rünnakust: nad tulistasid põrandal lebavaid inimesi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Bataclani kontserdimaja juures
Politseinikud Bataclani kontserdimaja juures Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas asuvas Bataclani kontserdimajas terrorirünnaku ajal viibinud raadioajakirjanik nimetas seal toimunut veresaunaks.

«Inimesed karjusid,» rääkis ajakirjanik Julien Pearce CNNile. «See kestis kümme minutit. Kümme hirmsat minutit olid inimesed põrandal ja katsid päid.»

Pearce'i sõnul nägi ta kahte terroristi kontserdimajja sisenemas, nad tundusid rahulikud ja sihikindlad ning tulistasid kõiki. Nad kandsid musti riideid, kuid nende näod polnud varjatud. Ajakirjaniku sõnul oli üks nendest kuni 25-aastane.

«Ta oli nagu tavaline mees, kalašnikov käes,» lisas ta.

Pearce ütles, et ründajad laadisid oma relvi kolm-neli korda. «Nad ei karjunud midagi,» lausus ta. «Nad tulistasid põrandal lebavaid inimesi.»

Pearce'il õnnestus põgeneda hetkel, mil ründajad relvi laadisid.

«Arvasime, et tegu on naljaga.»

Kontserdikülastaja Jenny Watson rääkis France24-le, et ta oli hoone esimesel korrusel, kui järsku laske kuulis. «Kuulsime kõigepealt laske,» kirjeldas ta. «Algul arvasime, et tegu on naljaga.»

«Laske kõlas aga veel ja veel ning inimesed hakkasid karjuma ja toolide taha pugema,» lisas ta. «Siis teadsime, et peame põgenema.»

Watsoni sõnul ei saanud ta aga kohe hoonest lahkuda, sest üks terrorist oli tänavapoolse väljapääsu juures. Nad ootasid natukene aega, kuni veendusid, et põgenemistee on ohutu.

«Jooksime tänavale. Ma nägin verd. Ma nägin üht inimest, keda oli jalga tulistatud. Ma ei näinud vist ühtegi surnut, kuid vaatepilt oli kohutav,» rääkis Watson.

Pariisis leidis reede õhtul aset vähemalt kuus rünnakut, milles hukkus üle 140 inimese. Kinnitamata andmetel võis rünnaku taga olla terrorirühmitus ISIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles