NIMEKIRI: kuus rünnaku ohvriks langenud kohta Pariisis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik saabas täna hommikul Bataclani ees.
Üksik saabas täna hommikul Bataclani ees. Foto: Reuters/ScanPix

Tundub, et terroristid võtsid sihilikult ette kohad, kus inimesed end hästi tundsid, on senine järeldus eile õhtul Pariisis toimunud rünnakute asukohtade kohta.

Bataclani kontserdimaja

Pariisi idaosas asuv 1500 inimest mahutav kontserdimaja oli pilgeni rahvast täis. Seal esines USA ansambel Eagles of Death Metal.

Umbes tund pärast bändi lavaleastumist muutus kontsert veresaunaks. Musta riietatud AK-47ga mehed tormasid sisse ning asusid süstemaatiliselt ja rahulikult sadade inimeste pihta tulistama.

Kohal viibinud raadioajakirjanik Pierre Janaszak tunnistas, et pidas esimesi pauke kontserdi osaks. «Aga me saime ruttu asjast aru. Nad lihtsalt tulistasid rahvahulka,» jätkas ta.

Janaszak kuulis ka, kuidas üks tulistaja ütles: «See on Hollande’i süü, see on teie presidendi süü, ta ei oleks tohtinud Süürias sekkuda.»

Ründajaid oli neli – neist kolm lasi politsei saabudes end suitsiidivestiga õhku ja ühe lasid maha korrakaitsjad. Hukkus sadakond kontserdile tulnud inimest.

Stade de France

Prantsuse-Saksa sõpruskohtumise esimese poolaja ajal kostus selle juurest väljast kolm plahvatust. Hukkus vähemalt viis inimest.

Rue de Charonne

Hukkus 18 inimest, sihtmärgiks oli jaapani restoran.

«Igal pool oli verd,» kirjeldas üks kohalviibinu.

Teine lähedal olnud inimene rääkis, kuidas kuulis kahe või kolme minuti vältel laske. «Ma nägin maas mitut verist keha. Ma ei tea, kas nad olid surnud,» sõnas ta.

Rue Bichat

Sealse Kambodža restorani Petit Cambodge lähedal elav Pierre Montfort kirjeldas järgnevat: «Ma kuulsin tulistamise heli, 30-sekundilisi valanguid. See oli lõputu. Me arvasime, et need on ilutulestik.»

«See oli sürreaalne. Kõik olid maas. Keegi ei liikunud Petit Cambodge’is restoranis ja Carilloni baaris olid kõik maas,» kirjeldas sama kohta mõni minut hiljem rolleriga sinna jõudnud naine. «Väga rahulik oli – inimesed ei mõistnud, mis toimub. Üks noor mees kandis süles välja noort tüdrukut. Ta tundus olevat surnud.»

Rue de la Fontaine au Roi

Bataclanist mõnesaja meetri kaugusel võeti sihtmärgiks ka Casa Nostra pitsarestoran. Seal tapeti viis inimest.

«Minu ümber oli vähemalt viis inimest maas, teised tänaval, igal pool oli veri. Mul oli väga palju õnne,» rääkis seal viibinud 35-aastane Mathieu.

Boulevard Voltaire

Sellel samuti Bataclani lähedale jääval tänaval lasi end õhku suitsiidivestiga terrorist. Teateid võimalike teiste ohvrite kohta pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles