Pariisi veresaunas hukkus vähemalt kolm välismaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdur vaatamas, kuidas naine paneb lilli Prantsuse saatkonna juurde Brüsselis.
Belgia sõdur vaatamas, kuidas naine paneb lilli Prantsuse saatkonna juurde Brüsselis. Foto: Reuters/ScanPix

Pariisi rünnakuohvrite seas on vähemalt kolm välismaalast, kaks Belgiast ja üks Portugalist, teatasid laupäeval mõlema riigi ametiisikud.

«Vähemalt kaks belglast on hukkunud,» vahendas välisminister Didier Reyndersi sõnu tema kõneisik, kelle andmeil laekus vastav teave Prantsuse võimudelt.

Lissabonis ütles välismaal elavate kodanikega tegelev riigisekretär Jose Cesario, et terroristide käe läbi sai surma ka 63-aastane Pariisis elanud ja transpordisektoris töötanud portugallane.

Portugali uudisteagentuuri Lusa andmeil hukkus mees Stade de Franceii lähedal, kus kärgatas kolm plahvatust.

Rootsi välisministeerium teatas varem, et nende andmeil sai Pariisi tulistamistes surma üks ja haavata samuti üks Rootsi kodanik. Täpsemaid andmeid selle kohta ei ole laekunud.

Prantsuse võimude teatel sai mees surma koos kolme suitsiidipommariga.

Belgia peaminister Charles Michel kutsus varem oma kaaskodanikke üles mõjuva põhjuseta Pariisi mitte sõitma.

Rootsi välisministeerium teatas varem, et nende andmeil sai Pariisi tulistamistes surma üks ja haavata samuti üks Rootsi kodanik. Täpsemaid andmeid selle kohta ei ole laekunud.

Reedestes koordineeritud rünnakutes Pariisi kohvikutele, kontserdisaalile ja rahvusstaadionile hukkus vähemalt 128 inimest. Haiglatesse toimetati umbes 300 inimest.

Veresauna eest võttis vastutuse end Islamiriigiks nimetav äärmusrühmitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles