BBC: Belgias kinni peetud kolme meest kahtlustatakse rünnakutes osalemises

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakutes hukkus vähemalt 129 inimest, viga sai üle 350. Fotol viiakse üht vigastatud haiglasse.
Rünnakutes hukkus vähemalt 129 inimest, viga sai üle 350. Fotol viiakse üht vigastatud haiglasse. Foto: SCANPIX

BBC kirjutab, et nende andmetel töötab Pariisi politsei teooriaga, et Brüsselis kinni peetud kolm meest olid samuti osalised Pariisi rünnakutes, kuid neil õnnestus sündmuskohalt põgeneda ja Belgiasse jõuda.

Prantsusmaa peaprokurör andis laupäeva õhtul pressikonverentsi, kuid seda infot ei kinnitanud. Küll märkis ta, et kolm Brüsselis kinni peetud meest on rünnakutega seotud.

Peaprokurör Francois Molins ütles, et politsei uurimistöö on veel väga algstaadiumis. Praegu üritatakse välja selgitada, kes täpselt olid need kaheksa enesetapuründajat, kes rünnakus surma said.

«Me peame välja selgitama, kust nad tulid ja kes neid rahastas,» ütles Molins ajakirjanikele. Praeguseks on kindlaks tehtud ühe ründaja isik – see on 30-aastane prantslane, kes on pärit Pariisist 25 kilomeetri kaugusel asuvast Courcouronnes linnast. Mees on Prantsusmaa julgeolekuteenistusele silma jäänud radikaalsete vaadetega, kuid pole kunagi olnud põhjalikuma uurimise all.

Kõik kaheksa ründajat kasutasid Kalashnikovi automaate ja neil olid sama tüüpi pommivööd. Nad tegutsesid kolmes rühmas.

Molins lisas, et ründajad kasutasid kahte autot. Seni pole politsei suutnud leida musta värvi Seati, millega sõitsid kas üks või kaks ründajat. Teise auto, musta värvi Volkswageni, millel on Belgia numbrimärgid, leidis politsei kontserdipaiga juurest. Praeguseks on välja selgitatud, et selle Volkswageni rentis Belgias elav prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles