Juncker: migratsioonipoliitikat pole Pariisi tõttu muuta vaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu migratsioonipoliitikat pole täielikult muuta vaja seoses Pariisis korraldatud islamiäärmuslaste rünnakutega, sõnas täna Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

«Need, kes rünnakud organiseerisid ja läbi viisid, on samad inimesed, kelle eest põgenikud ära jooksevad, mitte vastupidi. Seega pole Euroopa põgenikepoliitikat tarvis üle vaadata,» sõnas Juncker Antalya G20 eel.

«Sooviksin kutsuda üles kõiki neid Euroopas, kes üritavad muuta vastu võetud rändealast päevakorda ..., suhtuma sellesse tõsiselt ning mitte andma järgi nendele algsetele reaktsioonidele. Mulle ei meeldi see,» lausus Juncker.

Euroopa Komisjoni rändekava sattus taas kriitikatule alla pärast Kreeka ametnike teateid, et Pariisis kontserdisaalis reedel korraldatud terrorirünnaku sündmuspaigalt leiti Süüria pass, mis kuulus end oktoobris Kreeka saarel varjupaigataotlejana registreerinud isikule. Kreeka politsei ei välistanud, et pass vahetas omanikku enne Pariisi rünnakuid.

Poola Euroopa asjade ministrina peatselt ametisse astuva Konrad Szymański sõnul ei pea Varssavi Euroopa Komisjoni kava Pariisi rünnakute järel poliitiliselt võimalikuks.

Komisjoni kava jõuliseks toetajaks on ka Berliin, kes hoiatas Pariisi sündmuste asjus ülereageerimise eest. Saksamaa võtab tänavu vastu hinnanguliselt miljon varjupaigataotlejat.

«Sooviksin kiirkorras paluda selliste kiirete seoste tegemise vältimist põgenikke ümbritseva olukorraga,» lausus eile Saksa siseminister Thomas de Maizère.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles