CNN: Pariisi enesetaputerrorist imbus sisse koos põgenikega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod Pariisi tänaval.
Politseiautod Pariisi tänaval. Foto: Reuters/ScanPix

CNNi teatel saabus end esimesena Pariisis Stade de France'i staadioni lähistel surnuks õhkinud süürlane Kreekasse koos põgenikega. 

CNNi ajakirjanik Christiane Amanpour raporteeris, et ISIS on näinud vaeva saatmaks oma võitlejad põgenikevooluga Euroopasse. 

Esimene võitleja, kes end Stade de France'i staadioni lähistel õhkis oli end Kreeka ametnikele süürlaseks nimetanud mees, kes saabus üheskoos migrantidega Kreekale kuuluva Lerose saarele 2. oktoobril, kus talle väljastati ajutine pass Ahmad Almohammad* nimele. Passil olevad sõrmejäljed kattusid Stade de France'i juures end õhku lasknud terroristi omaga, vahendas Amanpour Prantsuse valitsusallika sõnu. 

«Neil on väga professionaalne rühm terroriste, kes imbuvad põgenikega sisse,» kirjeldas ISISe strateegiat valitussallikas Amanpourile. 

Guardian kirjutab, et passis 25-aastane Almohammad jõudis Serbiasse 7. oktoobril. Serbias taotles ta ka asüüli. Pärast seda liikus ta Kesk-Euroopa suunas läbi Horvaatia ja Austria. 

«Üks terrorikahtlusalustest, A.A., kes pakub huvi Prantsusmaa julgeolekuteenistustele, on registreeritud selle aasta 7. oktoobril Presovo piiriületuspunktis, kus ta ametlikult asüüli taotles,» seisis Serbia siseministeeeriumi avalduses. Presovo piiripunkt eraldab Serbiat Makedooniast.

Kontroll kinnitas, et detailid langevad kokku isikuga, kes 3. oktoobril tuvastati Kreekas.  Isiku suhtes ei olnud Interpoli vahistamiskäsku välja antud.

Serbia ajaleht Blic on avaldanud pildi passist, mis kuulub Ahmad Almohamedi nimele. 

Kaks teist terroristi, kes end staadioni lähistel pommivöödega õhkisid, omasid CNNi andmetel võltsitud Türgi passe. 

Pariisis sai reedel mitmes tulistamises ja jalgpallistaadioni Stade de France juures kõmatanud plahvatustes surma vähemalt 129 inimest ja vigastada 352 inimest. Pariisi terrorirünnakute eest võttis laupäeva päeval vastutuse Islamiriik.

*Nime kirjapilt on väljaannetes erinev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles