Saksa president: maailm seisab silmitsi uut tüüpi sõjaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa president Joachim Gauck.
Saksamaa president Joachim Gauck. Foto: Scapix

Maailm seisab silmitsi uut tüüpi sõjaga, mida viivad ellu terroristid, kes tapavad nende barbaarse ideoloogia järgimisest keelduvaid inimesi, ütles täna Saksa president Joachim Gauck.

«Elame ajal, mil leiname uut tüüpi sõja ohvreid. Nad on kuritahtlike ja mõrvarlike jõukude ohvrid,» ütles Gauck pärast reedel Pariisis korraldatud terrorirünnakuid.

«Nad on terroristid, kes võitlevad islamifundamentalismi nimel demokraatia, üldkehtivate väärtuste ning ka moslemite vastu, kes keelduvad järgimast nende barbaarset ideoloogiat,» lausus Gauck päeval, mil Saksamaal mälestatakse Esimeses ja Teises maailmasõjas hukkunuid.

«Nende tegude sooritajad või heakskiitjad peavad teadma, et demokraatlik kogukond on tugevam rahvusvahelisest vihkamisest,» lausus luterlasest endine pastor Gauck. «Langetame pea surnute ees, kuid terrori ees ei kummarda me iialgi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles