Postimees Pariisis: Tänaval kõlasid paugud

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP

Postimehe reporter Juhan Mellik teatas, et Pariisis Vabariigi väljaku lähedal kõlasid just paugud ja inimesed põgenesid paanikas. Veidi hiljem teatas Prantsuse politsei, et paugud põhjustas ilmselt ilutulestik.

«Kesklinnas Vabariigi väljaku lähedal tänaval kõndides kuulsime järsku pauke, mis meenutasid laske,» rääkis reporter. «Inimesed läksid paanikasse ja jooksid laiali, täielik paanika tekkis.»

«Praegu oleme varjunud ühe maja trepikotta, inimesed on väga hirmul ja korrutavad, et see pole lihtsalt võimalik.»

Rahvas põgenes lõpuks maja kõige kõrgemale, neljandale korrusele, kust nad kutsus oma korterisse keegi juhuslik elanik. Peremees pakkus kõigile varjupaiga otsijatele vett. Melliku sõnul sukeldusid kõik kohe oma nutitelefonidesse – kui tuli välja, et paanika on alusetu, hakkas rahvas vaikselt korteriperemeest tänades lahkuma. 

Paukude põhjus on endiselt selgusetu. Paanika läks lahti ilmselt ilutulestiku pärast, teatas AP kinnitusel Prantsuse politsei. Politsei oli veidi varem väidetavalt püüdnud Vabariigi väljakule kogunenud inimesi laiali ajada - tõenäoliselt sellepärast, et suur rahvamass on võimaliku uue terrorikatse sihtmärgiks. Tulemuseks olid sajad paanikas põgenevad inimesed.

Mellik kirjeldas, kuidas üks naine oli väljakul karjuma hakanud «jookske, jookske». «Pinge on õhus, kõik hakkasid kohe jooksma,» rääkis Mellik, et inimesed tormasid suvalistesse hoonetesse ja korteritesse, uksed lukustati. 

Kella üheksaks Eesti aja järgi oli olukord rahunenud ja Vabariigi väljak taas leinajatest täitunud.

Kui inimestele oli öeldud, et ohtu pole, läksid hoonetesse varjunud inimesed tänavatele tagasi. 

 
Crowds run during live broadcast, Paris

This is the moment crowds start running from Place de la Republique as Matt Frei broadcasts live from Paris after a false alarm that someone had been shot.

Posted by Channel 4 News on 15. november 2015. a.
Foto: AFP
Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP
Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP
Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP
Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP

Fotod: AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles