«Nad olid noored lapsevanemad, tudengid, värskeltabiellunud…»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakutes hukkunu, Nohemi Gonzalez.
Rünnakutes hukkunu, Nohemi Gonzalez. Foto: Reuters

Seistes ohvrite mälestuseks toodud küünalde ja lillede juures, peidab Caroline Pallut oma pisaraist paistes silmi päikeseprillidega. Tema nõbu, 37-aastane Maud Serrault oli üks neist, kes hukkus rünnakus kontserdisaalile.

«Me elame õudusunenäos,» nentis Pallut. «See kõik oli nii mõttetu. Maud just abiellus.» Maudi abikaasal õnnestus rünnakus põgeneda, kuid tekkinud segaduses kaotas ta oma naise silmist. Perekonna paanilised otsingud viisid nad lõpuks surnukuuri, kust nad Maudi leidsidki.

Kaks päeva pärast rünnakuid, mis on rängimad Prantsusmaad tabanud rünnakud pärast teist maailmasõda, hakkavad hukkunute nimed avalikkuse ette jõudma. Sotsiaalmeediasse ilmuvad nende naeratavad näod  - kaameramees, vahetusüliõpilane, advokaat, kunstnik, ajakirjanik, turistid, kaks õde, kes pidasid sünnipäevapidu…

Kuna terroristid ründasid reede õhtul ja sihtmärgiks olid kontserdimaja, baarid ja jalgpallistaadion, on paljud ohvrid noored. Nende elud ja armastused on avameelselt üleval internetis, kuid nüüd on seal juures märge, et nad on surnud.

Ida-Prantsusmaalt pärit noore paari Marie Lauschi ja Mathias Dymarski surmast teatasid nende sõbrad Youtube'i kaudu. Prantsuse muusikaajakiri Les Inrocks teatas oma ajakirjaniku Guillaume Decherfi surmast ajakirja veebilehel, lisades, et 43-aastane mees oli kahe lapse isa.

Need kolm inimest surid Bataclani kontserdimajas, kus lisaks neile hukkus veel 86 inimest, kui terrorist avas tule USA rokkbändi Eagles of Death Metal esinemise ajal.

Muusikud põgenesid ja pääsesid, kuid nende mänedžer, 36-aastane britt Nick Alexander, suri rünnakus. «Nick ei olnud lihtsalt meie vend, poeg ja onu, ta oli kõigi parim sõber, lahke, lõbus ja lojaalne,» teatas tema perekond oma avalduses.

Pariis on üks enimkülastatavaid linnu maailmas ja hukkunute hulgas on inimesi Kongost kuni Californiani, Mehhikost kuni Marokoni.

Kaks rumeenlast, Ciprian Calciu ja tema tüdruksõber Lacramioara Pop said surma Belle Equipe baari tulistamises. «Neil oli ebaõnne olla valel ajal vales kohas,» nentis Rumeenia valitsusametnik Anton Rohian.

Üks vanimatest ohvritest, 61-aastane Patricia San Martin Nunez on pärit Tshiilist. Ta suri koos oma tütre Elsa Delplacega.

Paljud ohvrid olid noored tudengid, kes õppisid Pariisis. 28-aastane Valeria Solesin oli Itaaliast pärit üliõpilane, kes õppis Sorbonne’i ülikoolis demograafiat. Ta suri Bataclani kontserdimajas, kuhu oli just sisenenud, kui tulistamine algas. «Sellised asjad juhtuvad tavaliselt kellegi teisega,» ütles Valeri isa Alberto Solesin Itaalia uudisteportaalile. «Tal oli stipendium ja ta pidi lõpetama ülikooli järgmisel aastal.»

Osad hukkunud olid vahetusüliõpilased, näiteks 23-aastane USA kodanik Nohemi Gonzalez, kes õpib California ülikoolis, kuid oli tulnud mõneks ajaks Pariisi end täiendama.

Kohe pärast rünnakuid lõid meeheitlikult oma lähedasi otsivad inimesed Twitterisse märksõna #rechercheParis, kuid pühapäevaks olid võimud identifitseerinud 129st hukkunust 103. Veel mitukümmend peret pole saanud ei kinnitust ega ümberlükkamist oma suurimale hirmule.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles