Prantsuse sõjalennukid ründasid Islamiriigi tugipunkte Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias õhulööke andnud Prantsuse õhujõudude Rafale-tüüpi hävitaja.
Süürias õhulööke andnud Prantsuse õhujõudude Rafale-tüüpi hävitaja. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa sõjalennukid ründasid eile nn Islamiriigi (IS) tugipunkte Süüria põhjaosas Raqqas, teatas kaitseministeerium.

Ministeeriumi informatsiooni kohaselt purustati rünnakus islamistide komandopunkt, värbamiskeskus, väljaõppelaager ja relvaladu. Rünnakus osales 12 hävitajat.

«Araabia Ühendemiraatidest ja Jordaaniast üheaegselt alanud reidis osales 12 hävitajat. Visati 20 pommi,» kirjutati teadaandes.

Õhurünnakus hukkunud islamistide arvu kohta pole esialgu informatsiooni.

USA ja Prantsuse kaitseminister leppisid eile kokku konkreetsetes sammudes koostöö suurendamiseks äärmusrühmituse IS vastu, teatas Pentagon. USA kaitseminister Ashton Carter ja tema Prantsuse ametivend Jean-Yves le Drian arutasid samme, mis Pentagoni eestkõneleja sõnul astutakse vastuseks reedel Pariisis 129 inimelu nõudnud terrorirünnakutele.

Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy kutsus eile muutma riigi poliitikat Süüria suhtes ja tegema Venemaaga koostööd ISi purustamiseks. Prantsusmaa konservatiivse opositsiooni juht Sarkozy ütles, et vaja läheb kõiki ning Süürias ei saa olla kaht koalitsiooni».

President François Hollande kohtus eile Sarkozy ja paremäärmusliku Rahvusrinde juhi Marine Le Peniga.

Pariisis ööl vastu laupäeva korraldatud koordineeritud terrorirünnakutes sai surma vähemalt 129 ja viga 352 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles