Ametnik: Türgi hoiatas Prantsusmaad seoses Pariisi ründajaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemeri Pariisis baari Le Carillon ees.
Lillemeri Pariisis baari Le Carillon ees. Foto: SCANPIX

Türgi hoiatas peaaegu aasta eest Prantsusmaad seoses arvatava Islamiriigi (IS) äärmuslasega, kes ennast reedel Pariisis õhku lasi, kuid Prantsuse võimud ei reageerinud, ütles täna kõrge Türgi ametiisik.

Tundmatuks jääda soovinud ametniku sõnul teavitas Türgi politsei oma Prantsuse kolleegi Omar Ismail Mostefaist kaks korda, 2014. aasta detsembris ja tänavu juunis.

«Kuid Prantsusmaalt me sel teemal tagasisidet ei saanud,» lisas ametnik.

Mostefai (29), kes tuvastati Bataclani kontserdimaja rusudest leitud sõrme abil, oli üks kolmest ründajast, kes ennast kontserdisaalis õhku lasid. Bataclani veresaunas sai surma 89 inimest.

21. novembril 1985 Pariisi vaeses eeslinnas Courcouronnes´is sündinud Mostefai mõisteti aastatel 2004-2010 kaheksal korral pisikuritegudes süüdi, vanglakaristust polnud talle määratud.

Türgi ametniku kinnitusel sisenes Mostefai Türgisse 2013. aastal Kreeka ja Bulgaariaga piirneva Edirne provintsi kaudu.

«Meil ei ole andmeid, et ta oleks riigist lahkunud,» ütles ametnik, kelle sõnul Prantsuse võimud huvitusid Mostefaist alles pärast Pariisi terrorirünnakuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles