Lukašenka teeb uue ametiaja esimese riigivisiidi Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenka 6. novembril järjekordset presidendi ametivannet andmas.
Aleksandr Lukašenka 6. novembril järjekordset presidendi ametivannet andmas. Foto: Nikolai Petrov/AP/Scanpix

Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka sõnul teeb ta oma uue ametiaja esimese välisvisvisiidi Venemaa presidendi Vladimir Putini kutsel Venemaale.

«See oleks õige, et pärast Valgevene presidendivalimisi külastan ma nagu tavaliselt minu jaoks sugugi mitte võõrast Venemaad, kuidas see teistele ka ei meeldiks. Arvan, et see oleks õige, see on vastus paljudele küsimustele,» teatas Lukašenka kohtumisel Venemaa saadikuga Valgevenes Aleksandr Surikoviga.

Riigipea nentis, et on valmis Venemaa-Valgevene suhete teemal tõsiseks jutuajamiseks. «Arutagem avameelselt meie probleemseid küsimusi, kui neid on, ja paneme paika väljavaated,» ütles ta.

Lukašenka märkis samuti, et peatsel kohtumisel Venemaa presidendiga on võimalik korrigeerida koostöö mõningaid tahke, et kõrvaldada teatud pingeid. Samas märkis ta, et erilisi murekohti ta ei näe.

Surikov tänas omakorda Valgevene presidenti selle eest, et too võttis vastu kutse ametlikuks visiidiks Venemaale.

«Me täname, et teie esimene välisvisiit pärast tagasivalimist leiab aset just Venemaale. Arvan, et kui on puudusi, siis selle kohtumise ajal need lahendatakse ja jõutakse vastastikuse mõistmiseni,» ütles saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles