Prantsusmaale ohuks olevate inimeste nimistus on üle 10 000 isiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede õhtul hukkus Pariisis terroristide käe läbi üle 120 inimese. Lein Prantsusmaa suursaatkonna ees Tallinnas.
Reede õhtul hukkus Pariisis terroristide käe läbi üle 120 inimese. Lein Prantsusmaa suursaatkonna ees Tallinnas. Foto: Erik Prozes

Prantsusmaal on nimistu üle 10 000 inimesest, keda peetakse riigile võimalikuks julgeolekuohuks, ütlesid ametnikud ja politseiallikad.

«S-kausta nimistus on üle 10 000 inimese,» lausus peaminister Manuel Valls.

Politseiallikate sõnul ajakohastatakse nn S-kausta igapäevaselt ning sinna kantakse ka inimesed, keda kahtlustatakse seotuses terroriliikumiste või -rühmitustega. Täht «S» märgistab kahtlusaluste võimekust ohustada riiklikku julgeolekut.

Nimistus on 15 kategooriat, mis ulatuvad jalgpallihuligaanidest Süürias ja Iraagis sõdinud džihadistideni. Mõned neist on julgeolekujõududele teada või süüdi terroriaktides süüdi mõistetud, teisi kahtlustatakse muu hulgas kas iseenda radikaliseerimises või arvatakse, et isik on sellele vastuvõtlik.

Nimistu koostamisel ja sellele nimede lisamiseks tehakse piiriülest koostööd, lausus üks politseinik. «Tegemist on umbes nagu indikaatoriga, termomeetriga, mida tuleb selle efektiivsuse tagamiseks jälgida ja pidevalt sööta.»

Nimekirjas oli ka prantslane Omar Ismail Mostefai, kes tappis reedel Bataclani kontserdisaalis kümneid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles