Pariisi rünnakute kangelaseks sai mees, kes viskus kuulide ette

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ludovic «Ludo» Boumbas
Ludovic «Ludo» Boumbas Foto: SCANPIX

Prantsuse ja Briti meedia andmetel hüppas Pariisis terroristide kuulide ette mees, kes sellega naise elu päästis.

40-aastane Loudovic «Ludo» Boumbas oli Belle Equipe`i restoranis sõbra sünnipäeva tähistamas, kui relvastatud terroristid sisenesid ja tule avasid.

Kartmatu mees reageeris kohe, astudes terroristidele vastu  ning selle tõttu peetakse teda kangelaseks.

Sõprades sõnul pääses Ludo kindlale tegutsemisele vähemalt üks naine eluga.

«Ludo asus kohe teisi kaitsma ja sai kuuli. Tema taha jäänud naine sai samuti pihta, kuid pääses eluga. Ta on praegu haiglaravil ja paraneb,» teatasid sõbrad.

Boumbas on aga üks neist 19 inimesest, kes selles söögikohas elu kaotasid. Ohvrite seas on ka Tuneesia päritolu kaksikõed Halima ja Hodda Saadi, kellest viimase sünnipäeva Belle Epoque'i restoranis tähistati.

Boumbasi poolt päästetud naine oli haiglas šokis, korrates kogu aeg Ludo nime.

Prantsuse väljaande Libération andmetel oli Boumbas sündinud Kongos, kuid juba lapsena koos vanematega emigreerunud Prantsusmaale. Ta kasvas üles Lille`is ja ta oli Prantsuse kodanik.

Sõprade sõnul oli Ludo väga seiklushimuline natuur, kellele meeldis reisida ja ta oli väga suhtlusaldis.

Pariisis 13. novembril toiminud terrorirünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik. Mitmes paigas samaaegselt toimunud rünnakutes hukkus eilse seisuga 129 inimest ja erinevate allikate teatel sai kas 349 või 350 inimest vigastada.

Prantsuse politsei andmetel  hukkus rünnakus seitse terroristi, kuid rünnakutes osalemises kahtlustatav 26-aastane Abdeslam Salah põgenes Belgiasse.

Belgia politsei tegi eile Brüsseli eeslinnas Molenbeekis suurhaarangu põgeniku leidmiseks, kuid see lõppes tulemusteta.

Prantsuse politsei andmetel osales rünnakutes veel kaks Abdesalami venda, kellest Ibrahim lasi end Comptoir Voltaire kohviku juures õhku. Prantsuse politsei arreteeris kolmanda venna Mohamedi, kes kuulati üles, kuid hiljem vabastati.

Prantsuse ja Belgia politsei andmetel on terrorirünnakute kahtlusaluseks ka Belgia kodakondsusega Bilal Hadfi, kes külastas mõni aeg tagasi Süüriat. Hadfi oli see enesetaputerrorist, kes lasi end Stad de France´i juures õhku.

Staadioni lähedalt leiti Süüria pass, milles oli nimi Ahmed Almuhamed. Senine uurimine näitas, et staadioni juures end tapnud terroristi sõrmejäljed klapivad oktoobri alguses Euroopasse saabunud asüülitaotleja omaga. Mees kasutas siis nime Ahmed Almuhamed, kuid ta tegelik nimi ei ole veel teada.

Prantsuse telekanali BFMTV andmetel osales rünnakutes veel 1987. aastal sündinud  Samy Amimour, kes kasvas üles Pariisi eeslinnas Bobignys. Amimour hukkus samuti enesetapurünnakus.

Pariisi rünnakute ajuks peetakse Belgia kodakondsusega Abdelhamid Abaaoudi, kes mitmete riikide luure andmetel ei ole Euroopas, vaid Süürias.

Prantsuse politsei tegi eile 168 haarangut riigi eri osades. Lyonis arreteeriti viis inimest ja konfiskeeriti relvi. Lisaks toimusid arreteerimised ja relvade konfiskeerimised ka Toulouse`is ja Grenoble`is.

Prantsusmaal on kehtestatud eriolukord ja piirikontrolli on karmistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles