Prantsuse sõjalennukid pommitasid Süürias taas islamiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse hävitaja teel islamiste pommitama.
Prantsuse hävitaja teel islamiste pommitama. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse sõjalennukid korraldasid Süüria põhjaosas Raqqas nn Islamiriigi (IS) nn pühasõdalastele uusi õhurünnakuid, hävitades juhtimiskeskuse ja väljaõppelaagri, teatas kindralstaap täna.

«Prantsuse sõjavägi korraldas viimase 24 tunni jooksul teist korda õhurünnaku Daeshi vastu Süürias Raqas,» teatas Prantsuse kindralstaap avalduses.

Daesh on IS-i araabiakeelne nimetus.

Kaitseministeeriumi teatel korraldasid õhurünnakud Eesti aja järgi kella 02.30 paiku ööl vastu teisipäeva kümme hävitajat Rafale ja Mirage 2000, heites 16 pommi.

«Mõlemad sihtmärgid said tabamuse ja hävisid üheaegselt,» teatas kaitseametkond. «USA vägedega kooskõlastatult korraldatud reidi eesmärk oli tabada rajatisi, mis tuvastati eelnevalt Prantsusmaa läbiviidud luuremissioonide käigus.»

Ööl vastu eilset heitsid 12 Prantsuse hävitajat Süürias IS-i positsioonidele 20 pommi.

President François Hollande lubas esmaspäeval, et Prantsusmaa intensiivistab Pariisi terrorirünnakute järel õhulööke IS-i vastu.

Prantsusmaa saadab selleks otstarbeks Vahemere idaossa ka lennukikandja Charles de Gaulle.

Prantsuse mereväe lipulaeval kulub Süüria või Liibanoni ranniku lähedale jõudmiseks mõni päev. Tuumajõul liikuva lennukikandja 26 hävituslennukit suurendavad märkimisväärselt Prantsusmaa võimekust õhurünnakuid korraldada.

Praegu on Prantsusmaal Araabia Ühendemiraatides ja Jordaanias 12 sõjalennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles