Kerry: USA ja Prantsusmaa on üks pere

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: Dominique Faget/AP/Scanpix

Eile õhtul Pariisi saabunud USA välisminister John Kerry sõnul moodustavad Ühendriigid ja Prantsusmaa ühe pere.

«USA ja Prantsusmaa ei ole ainult sõbrad – me oleme üks pere,» ütles Kerry Prantsuse rahvusvärvidesse mattunud Ühendriikide Pariisi saatkonnas reedeõhtuste terrorirünnakute ohvreid mälestades.

Vabalt prantsuse keelt rääkiv Kerry lubas purustada Daeshi ja kõik, kes nende põlastusväärset ideoloogiat jagavad.

Daesh on sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) araabiakeelne nimetus.

ISi võitlejad, kes on võtnud vastutuse 129 inimelu nõudnud terrorirünnakute eest, on Kerry sõnul psühhopaatidest koletised.

«Me näitame jätkuvalt üles kaastunnet nende suhtes, kes otsivad varjupaika terroristide tekitatud vägivalla eest,» lubas USA välisminister.

Kerry sõnul kavatsevad USA ja Prantsusmaa võidelda, et maailm, mille järgmised põlvkonnad pärivad, on täis armastust ja kust puudub vihkamine.

ISi võitlejad, kes on võtnud vastutuse 129 inimelu nõudnud terrorirünnakute eest, on Kerry sõnul psühhopaatidest koletised.

Välisminister lisas, et Ühendriikide ametnikud ei muuda terrorirünnakute tõttu oma plaane ning president Barack Obama osaleb Pariisis novembri lõpus algaval ÜRO kliimakonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles