Prantsuse kaitseminister palus ELi riikidelt sõjalist abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian ja tema Saksa kolleeg Ursula von der Leyen täna Brüsselis enne ELi kaitseministrite kohtumise algust.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian ja tema Saksa kolleeg Ursula von der Leyen täna Brüsselis enne ELi kaitseministrite kohtumise algust. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian palus teistel ELi riikidel toetada riigi sõjalisi operatsioone välismaal ja selle võitlust Islamiriigi (IS) vastu Süürias ja Iraagis.

«Prantsusmaa ei saa neil [lahingu]tandritel üksi tegutseda,» vahendasid abid Le Driani sõnu Brüsselis EL-i kaitseministrite kohtumisel.

Prantsuse kaitseminister otsustas käiku lasta Lissaboni lepingu artikli 42 lõike 7, mis käsitleb liikmesriikide solidaarsust rünnaku korral neist ühe vastu.

«Prantsusmaa tahab paluda Euroopa partneritelt kahepoolset toetust võitluses Daeshi vastu Iraagis ja Süürias, samuti liikmesmaade suuremat sõjalist osalust sõjatandritel, kuhu Prantsusmaa on väed saatnud,» ütles anonüümsust palunud Le Driani abi.

Prantsuse kaitseminister otsustas käiku lasta Lissaboni lepingu artikli 42 lõike 7, mis käsitleb liikmesriikide solidaarsust rünnaku korral neist ühe vastu.

Prantsusmaa korraldab USA juhitava koalitsiooni liikmena Iraagis ja Süürias õhurünnakuid sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

Pariisis sai reede õhtul ja ööl vastu laupäeva koordineeritud terrorirünnakutes surma 129 ja viga 352 inimest.

Prantsuse võimude teatel valmistati rünnakud, mille eest võttis vastutuse IS, ette Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles