Pariisis abikaasa kaotanud mehe sõnum ISISele: te ei pälvi minu viha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lein neljandal päeval pärast Pariisi terrorirünnakuid.
Lein neljandal päeval pärast Pariisi terrorirünnakuid. Foto: SCANPIX

«Te ei saa minu viha osaliseks,» kõlab reedeõhtuses Pariisi veresaunas oma abikaasa kaotanud Antoine Leirise sõnum terrorirühmitisele Islamiriik (ISIS).

Antoine Leiris. Foto:
Antoine Leiris. Foto: Foto: Facebook

Oma Facebooki postitatud sõnumis, mida on praeguseks jagatud juba üle 80 000 korra, toonitas mees, et ta ei lase oma 17-kuusel pisipojal kasvada hirmus ISISe ees, vahendas CNN.

«Reede õhtul võtsite te erilise inimese elu, minu elu armastuse, minu poja ema, kuid te ei pälvi minu viha,» ütles ta.

«Ma ei tea, kes te olete, ja ma ei tahagi teada. Te olete surnud hinged,» lisas ta. «Kui see jumal, kelle nimel te pimesi tapate, lõi meid oma näo järgi, siis iga kuul minu naise kehas on haav tema südames.»

«Seega ma ei anna teile seda privileegi, ma ei vihka teid. Te kindlasti otsite seda, kuid vastata vihkamisele vihaga oleks kaasaminemine samasuguse ignorantsusega, mis tegi teist selle, kes te praegu olete. Te tahate, et kardaksin, et vaataksin kaaskodanikele silma umbusaldusega, et ohverdaksin oma vabaduse pideva muretsemisega oma turvalisuse pärast. Te kaotasite. Ma elan endistviisi edasi,» märkis mees.

«Ma tean, et mu abikaasa on meiega iga päev ja me kohtume jälle paradiisis vabade hingedena, kohas, kuhu teie kunagi ei pääse,» lisas Leiris.

Paljud pariislased, nagu ka Leiris, on otsustanud oma eluga tavapäraselt edasi minna ega aita täita ISISe eesmärki, milleks on viha külvamine ühiskonnas.

Leiris lõpetas oma liigutava sõnumi lubadusega abikaasale, et kasvatab nende poja rõõmsameelseks ja vabaks inimeseks. «Meid on ainult kaks - mina ja minu poeg, kuid me oleme koos tugevamad kui kõik armeed maailmas kokku.»

Prantsusmaa pealinnas Pariisis sai reede õhtul ja ööl vastu laupäeva koordineeritud terrorirünnakutes surma 129 ja viga 352 inimest. Terrorirünnakute eest on võtnud vastutuse ISIS, kes ähvardas eile rünnata järgmisena Washingtoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles