«Katoliku Woodstocki» korraldajad vastasid julgeoleku pärast muretsejaile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris paavsti tervitama tulnud Filipiinide noored katoliiklased.
Tänavu jaanuaris paavsti tervitama tulnud Filipiinide noored katoliiklased. Foto: AP/Scanpix

Tuleval suvel Krakówis peetavate järjekordsete ülemaailmsete katoliku noortepäevade korraldajad teatasid täna, et teevad noorte palverändurite julgeoleku kindlustamiseks nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasemel kõigi vajalike teenistustega tihedat koostööd.

Avaldus tuli vastuseks suurele hulgale julgeolekut puudutavatele küsimustele, mida noortepäevade korraldajatele pärast Pariisi rünnakuid esitatud on. Selles märgiti ka, et Poola julgeolekuteenistused ja kaitseministeeriumi esindajad on viimastel kuudel üle vaadanud kõik selle suursündmuse põhilised toimumiskohad.

26.-31. juuli toimuvad noortepäevad on ülemaailmse haardega üritus. Sellele mõnikord ka katoliku Woodstockiks nimetatavale üritusele oodatakse kuni 2,5 miljonit noort palverändurit. Üritusel pühitseb missat ka paavst.

Ametlikult Maailma Noortepäeva nime kandvale üritusele pani aluse paavst Johannes Paulus II aastal 1985. Varem on see üritus toimunud Vatikanis, Itaalias, Kanadas, Austraalias, Saksamaal, Hispaanias, Brasiilias, Argentinas, USAs, Filipiinidel ning 1991. aastal ka juba Poolas, toona Częstochowas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles