Putin andis Vahemere laevastikule käsu prantslastega koostööd teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketiristleja Moskva.
Raketiristleja Moskva. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin andis täna Vahemerel paiknevatele Vene sõjalaevadele käsu võtta ühendust Prantsuse alustega, et võidelda ühiselt Süürias äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

«Tähtis on luua prantslastega otsekontakt ja teha nende kui liitlastega koostööd,» ütles Putin sõjaväejuhtkonnale pärast seda, kui Prantsuse president François Hollande oli teatanud lennukikandja Charles de Gaulle saatmisest Vahemere idaossa.

Vastava korralduse andis Putin Vahemerel oleva raketiristleja Moskva komandörile.

«Kindralstaabi ülem ja kaitseminister on asjakohased juhised juba saanud, vaja on koos nendega välja töötada kava ühistegevuse kohta nii merel kui õhus,» lisas president kaitseministeeriumis toimunud nõupidamisel.

Varem teatas Prantsusmaa, et lennukikandja Charles de Gaulle suundub ISi-vastaseid operatsioone toetama Vahemere idaossa, Liibanoni ja Süüria ranniku lähedale.

Alus asub teele neljapäeval ja jõuab pärale mõne päeva pärast, kolmekordistades Prantsusmaa jõude piirkonnas, ütles president Hollande parlamendile.

Lennukikandjal baseerub 26 hävitajat - 18 Rafale'i ja kaheksa Super-Étendardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles