Rootsis neiu tapnud leedulane mõisteti eluks ajaks vangi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa Holm.
Lisa Holm. Foto: The Local

Rootsis mõisteti täna eluks ajaks vangi 35-aastane leedulane Nerijus Bilevičius, kes oli suvel mõrvanud 17-aastase Lisa Holmi ja rüvetanud tema surnukeha.

Lisa Holm kadus 7. juunil pärast oma töövahetuse lõppu kohvikus Lidköpingi lähedal Blombergis, Rootsi lääneosas. See vallandas Rootsi ühe suurima otsinguoperatsiooni, vahendas The Local.

Lahkamine tuvastas, et neiut ei olnud vägistatud, kuid tema surnukeha leiti osaliselt rõivasteta ja tema suu oli kinni teibitud.

Bilevičius eitas igasugust seost kuriteoga. Holmi rõivastelt ja ühelt nöörijupilt leiti mehe verd, hoonest aga tema spermat. Politsei arreteeris Bilevičiuse ja tema perekonnaliikmed. Hiljem leiti tööriistakuurist ka neiu surnukeha.

Bilevičiuse advokaat rääkis kohtuprotsessil, et tema kaitsealune oli masturbeerinud hoones, kus mees töötas. Bilevičius ei suutnud aga selgitada, kuidas tema DNA neiu rõivastele sattus.

Bilevičius mõisteti eluks ajaks vangi ja riigist väljasaatmisele. Samuti peab ta maksma Holmi vanematele 50 000 Rootsi krooni.

Kuigi Bilevičius mõisteti eluks ajaks vangi, on tõenäoline, et ta aastate pärast vabastatakse ning siis riigist välja saadetakse. Bilevičiuse advokaat ütles, et tema klient kinnitas ka pärast otsuse teadasaamist, et on süütu ning tõenäoliselt kaevatakse otsus edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles