Hondurase politsei arreteeris viis valepassiga USAsse pürginud süürlast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Ameerika riigi Hondurase politsei arreteeris pealinna Tegucigalpa rahvusvahelises Toncontini lennujaamas viis süürlast, kes Kreekast varastatud passide abil tahtsid pääseda USAsse.

Politsei teatel saabusid süürlased teispäeva õhtul lennukiga Hondurasesse naaberriigist El Salvadorist, edatab BBC.

Hondurase politsei pressiesindaja Anibal Baca sõnul said nad süürlaste kohta vihje Kreekast. Hondurases resideeruvate Kreeka diplomaatide teatel ei räägi ükski kinnipeetutest kreeka keelt.

«Meie andmetel on tegemist Kreekast varastatud passidega. Uurime, kuidas kinnipeetud Kreekaga seotud on ja mis on nende õiged nimed,» lisas Baca.

Politsei ülekuulamine paljastas, et süürlased tahtsid Hondurase pealinnast edasi liikuda San Pedro Sulasse. Siis aga läbi Guatemala ja Mehhiko USAsse. Jalgsiteekonna pikkuseks oleks kujunenud umbes 2000 kilomeetrit.

Hondurase politsei edastas, et Kreeka passid on välja antud järgnevatele isikutele: Charalampos Kyrimopoulos, Alexandros Tzempelikos, Vasileios Bouzas, Konstantinos Marinakis ja Anastasios Bellios.

Kreeka passide päritolu ja seda, kuidas need süürlaste kätte jõudsid, uurib lisaks Hondurase politseile ka Interpol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles