Pildid: Pariisis Saint-Denis toimunud politseioperatsioonis lasti tuhandeid kuule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinna Pariisi põhjapoolses Saint-Denis linnaosas toimus eile ulatuslik politseioperatsioon terrorismis kahtlustatavate tabamiseks.

Briti ja Prantsuse väljaannete teatel ei olnud Prantsuse politsei eriüksus varem nii intensiivset tulevahetust pidanud kui eile.

Politseioperatsioon algas varahommikul ja lõppes umbes keskpäeva paiku.

Hoone, kus kahtlusalused isikud olid, said politseirünnakus rängalt kannatada. Saint-Denis arreteeriti kaheksa kahtlusalust ning kaks isikut hukkusid, nende seas ka pommivööd kandnud naine, kes lasi end õhku.

Seitse tundi kestnud tulevahetuses lasi Prantsuse politsei tuhandeid kuule. Tulevahetus oli nii võimas, et mahalastud kahtlusalust on võimatu tavapärasel viisil kindlaks teha ning seda saab vaid DNA-testi abil.

Oletatavad terroristid avaldasid politseile tugevat vastupanu. Politsei kasutas operatsioonis ka koera, kuid loom kahjuks hukkus.

Ümberpiiratud hoones olnud naine lasi end õhku, tekitades majale märkimisväärset kahju. Politseieksperdid leidsid osa naise lülisambast hiljem tänavalt.

Politseioperatsiooni lõppetapis ründas hoonet üle 100 terrorivastase üksuse politseiniku ja rünnak oli edukas.

«Tegemist oli keerulise operatsiooniga, sest korteril oli kuulikindel uks, mis ei andnud koheselt lõhkeainetele järgi. Selle tõttu jäi kahtlusalustel aega end rünnakuks ette valmistada. Peaagu vaheaegadeta tulistamine kestis ligi üks tund. Politseinikud tulistasid sel ajal umbes 5000 kuuli,» teatas prokurör François Molins.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve ülistas politsei eriüksust, kuna nad ei olnud varem olnud nii rängas tulevahetuses, milles sai kannatada viis politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles