Lavrov: nõuda Assadi lahkumist on vastuvõetamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov teatas, et pärast Pariisi veresauna on selge, et ühises võitluses terroristliku Islamiriigi vastu ei saa luua mingeid eeltingimusi – näiteks Süüria presidendi Bashar al-Assadi võimult kõrvaldamist. 

«Mulle tundub, et enam ei saa olla mingeid kahtlusi: on vastuvõetamatu esitada tingimusi liitumaks terrorismi vastu võitlevate vägedega,» ütles Lavrov pärast kohtumist Moskvas oma Liibanoni kolleegiga.

Pärast reedeseid terrorirünnakuid Pariisis kutsus Prantsusmaa president François Hollande üles looma laiapõhjalist koalitsiooni Islamiriigi vastu ja arutab vastavaid ettepanekuid nii Barack Obama kui Vladimir Putiniga. Lavrov väljendas lootust, et ka teised lääneriigid oleksid koostööga Venemaa suhtes avatumad.

«Ma loodan, et suhtumise muutus meie Lääne kolleegide seas – mis toimus kahjuks kohutavate terrorirünnakute hinnaga – leiab järgimist ka meie teiste partnerite seas,» mainis Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles