Erdoğan: moslemiriikide juhid loogu äärmusluse vastane ühisrinne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kutsus neljapäeval looma äärmusluse vastaseks võitluseks moslemiriikide liidrite ühisrinnet, hoiatades, et vastasel juhul sooritavad pühasõdalased uusi metsikusi.

Erdoğan hoiatas, et kui Euroopas ei peatata radikaalse islami tõusu, on tulekul «uued tragöödiad».

Pariisis sai reede õhtul ja ööl vastu laupäeva koordineeritud terrorirünnakutes surma 129 ja viga 368 inimest. Vastutuse rünnakute eest võttis terrorirühmitis Islamiriik (ISIS).

Prantsuse võimud on teatanud, et rünnakuteks anti käsk Süürias, need valmistati ette Belgias ning viidi Prantsuse kaasosaliste abil ellu Pariisis.

«Seisame Pariisi rünnakute järel terrorismivastases võitluses teelahkmel,» ütles Türgi president Istanbulis mõttekoja Atlantic Council üritusel.

«Mõistan karmilt hukka terroristid, kes järgivad minuga sama religiooni, ja kutsun kõigi moslemiriikide liidreid ühisrinnet moodustama,» lausus ta.

Vastasel juhul «koputavad teie ustele need, kes koputasid meie uksele Ankaras», lausus Erdoğan. Ta kritiseeris mis tahes mõtet, mille järgi «kõik moslemid on terroristid».

«Halbu inimesi leidub nii moslemite, kristlaste kui ka juutide seas,» sõnas Erdoğan. «Need, kes soovivad Daeshi poole vaadates islamit demoniseerida, teevad suure vea. Daeshil pole islamiga mingit pistmist,» lausus Türgi riigipea Islamiriigi araabiakeelset nimetust kasutades. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles