Donbassist naasis Venemaa «humanitaarkonvoi»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste väidetav humanitaarkonvoi.
Venelaste väidetav humanitaarkonvoi. Foto: AFP/SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi konvoi, mis toimetas Ukraina idaossa Donbassi Moskva väitel humanitaarabi, naasis Venemaale.

«Järjekordne humanitaarabipartii on edukalt kohale toimetatud. Eriolukordade ministeeriumi 45. autokolonni kõik masinad on pärast Donetski ja Luganski oblastis tühjaks laadimist tühjana Venemaale tagasi jõudnud,» teatas see ministeerium. Pressiteenistuse teate kohaselt toimetas rohkem kui sada autot Donetski ja Luganski oblastisse üle 1100 tonni kraami.

Eriolukordade ministeeriumis rõhutati, et kõik masinad läbisid tagasiteel Donetski ja Matvejev Kurgani piiripunktis ettenähtud tolliprotseduurid ja on praegu teel Rostovi oblasti Doni päästekeskusesse.

Ukraina peab Venemaa sellist Kiieviga kooskõlastamata tegevust ebaseaduslikuks.

Ukraina võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele.

Ukraina võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul need veokid vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja toonud ära venelaste surnukehi.

Kiiev on samuti alati tõrjunud väidet Ukraina piirivalvurite ja tollitöötajate osalemisest humanitaarabisaadetiste vormistamises piiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles