Soome siseministeerium soovib ELi sisepiiridel kontrollide taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrant Itaalia-Prantuse piiri lähistel. Pilt on illustratiivne
Migrant Itaalia-Prantuse piiri lähistel. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Soome siseministeerium soovib, et Euroopa Liit otsustab taastada ajutiselt kontrollid ühenduse sisepiiridel, teatas ministeeriumi kantsler Päivi Nerg.

Reedel toimub Euroopa Liidu sise- ja justiitsministrite nõukogu erakorraline istung ning siseministeerium loodab, et seal otsustatakse Schengeni tsooni sisepiiridel kontrollide kasutamise kasuks, lausus Nerg.

«ELi süsteemis on juba varasemast ajast võimalik taastada ajutiselt kontrollid sisepiiridel. Loodame, et EL võtab selle kasutusele kõikides liikmesriikides ja üheaegselt.» Samas lisas Nerg, et passikontrollide ajutisel taastamisel ELi sisepiiridel pole ilmselt tohutu suurt kasu.

Ootuste kohaselt arutatakse kohtumisel Pariisi terrorirünnakute ja pagulastetulva tulemusel Euroopas kujunenud olukorda ja kontrolli tugevdamist EL sisepiiridel, teatas neljapäeval Soome rahvusringhääling Yle.

«Üle välispiiri tuleb suur hulk inimesi, keda ei suudeta esimeses teelejäävas EL riigis registreerida. Nende teekond ELis kulgeb edasi. Kui meil ei tule sisekontrolli, jõuavad nad lõpuks Soome,» ütles Nerg.

Selle abil võiks vähendada rändevoo ebaühtlast survet Euroopa riikidele. Seejärel saaks tasakaalustada koormust varjupaigataotlejate ümberpaigutamisega, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles