Rootsis tabati pärast ulatuslikku politseioperatsiooni terrorismis kahtlustatav

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseioperatsioon Bolidenis, kus tabati terrorismis kahtlustatav. Tänaseks on mees vabadusse lastud.
Rootsi politseioperatsioon Bolidenis, kus tabati terrorismis kahtlustatav. Tänaseks on mees vabadusse lastud. Foto: SCANPIX

Rootsi julgeolekuteenistus (Säpo) teatas oma leheküljel, et pärast ulatuslikku politseioperatsiooni tabati terrorismis kahtlustatav isik.

Meedia teatel on tegemist 25-aastase süürlase Mutar Muhanna Majidiga, kes saabus Rootsi Saksamaalt.

Rootsi politsei andmetel kuulub mees äärmusrühmitusse Islamiriik ja ta osales mitme terrorirünnaku ettevalmistamises, mis oleks pidanud aset leidma Euroopas.

Väidetavalt jõudis kahtlusalune luua Rootsis Islamiriigiga seotud terrorirakukese, kuid Rootsi kaitsepolitsei ei ole seda kinnitanud.

Rootsi politsei tabas mehe riigi kirdeosas Bolidenis, kus ta oli end sisse seadnud Rootsi migratsiooniameti poolt põgenikele kasutada antud kortermajas.

Väljaande Aftonbladet andmetel elas kahtlusalune majas umbes kolm nädalat, enne kui ta tabati.

«Tema korter on minu korteri peal, kuid me ei suhelnud. Ta tundus alati olevat endassetõmbunud ja tige ning ta ei teretanud,» lausus anonüümseks jääda soovinud naaber.

Väidetavalt võttis Rootsi politsei kinni veel kaheksa inimest, kes viidi ülekuulamisele, kuid politsei esindajad ei ole seda kinnitanud ega ümber lükanud.

Pärast kahtlusaluse kinnivõtmist viidi ta Bolideni politseimajja, mis eraldati politseilindiga. Rootsi politsei teatas meediale, et hoone isoleerimine on nüüdse juhtumi puhul julgeolekuabinõu.

Säpo tõstis Rootsis terroriohu taset viieastmelisel skaalal neljandale astmele, kuna terrorismioht on suurenenud.

«Terrorioht on Rootsis kõrge. Tõstame või langetame terroriohu taset vastavalt sellele, kuidas olukord muutub,» teatas Säpo pressiesindaja Sirpa Franzén.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles