Kuveidis tabati Islamiriiki rahastanud ja relvastanud terrorirakuke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Pärsia lahe riigis Kuveidis tabati grupeering, mille liikmed rahastasid ja relvastasid äärmusrühmitust Islamiriik.

Kuveidi julgeolekuvõimude teatel saatis see rahvusvaheliselt tegutsev terrorirakuke Süüriasse Islamiriigi võitlejatele sõdimiseks vajalikku, edastab AFP.

Grupeeringut juhtis liibanonlane, kes pärast tabamist tunnistas, et abistas Islamiriiki nii raha kogumise kui relvakaubandusega.

Kuveidi politsei arreteeris veel ka kolm süürlast, ühe egiptlase ja ühe kuveitlase, keda kõiki kahtlustatakse terrorismis.

Uurimine näitas, et lisaks mainitutele kuulub rakukesse veel kaks süürlast ja kaks Austraalia kodakondsusega, kuid Süüria juurtega isikut, kes ei ole Kuveidis.

Grupeeringut juhtinud liibanonlane on olnud Islamiriigiga seotud pikka aega ning vastutanud relvatarnete eest.  Väidetavalt aitas see isik osta näiteks kantavat õhutõrjesüsteemi FN6.

Kuveidi võimud ei paljastanud kui ulatusliku relvakaubandusega nimetatud rakuke tegeles, kuid uudisteagentuuri Reuters andmetel on selle grupeeringu ebaseaduslike relvadega kaubitsemine rahvusvahelise ulatusega.

Islamiriik ründas juuli lõpul Kuveidi pealinnas Al-Kuwaytis mošeed, hukkus 27 inimest ja umbes 200 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles