Prantsuse minister: Euroopa peab terroriohu suhtes üles ärkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve hoiatas neljapäeval peetud kõnes, et pärast möödunud reede terrorirünnakuid Pariisis peab Euroopa Liit terroristide esitatud ohu suhtes üles ärkama.

«On hädavajalik, et Euroopa ärkaks üles, organiseeruks ja kaitseks ennast terroristliku ohu vastu,» kõneles minister. Ta rõhutas ka, et Pariis ei saanud mingid hoiatust selle kohta, et rünnakute peakorraldaja, politseihaarangu käigus hukkunud Abdelhamid Abaaoud viibiks ühenduse territooriumil.

Euroopa Liidu ministrid peavad reedel kiirisläbirääkimisi, mille teemaks on piirikontrolli tugevdamine. Uurijate väitel tulid mitmed rünnakus osalenud terroristid Prantsusmaale Belgiast, sealsed poliitikud on oma väidetavaid tegematajätmisi eitanud.

Reutersi kätte jõudnud visandi järgi on näha, et ministrid jõuavad ka kokkuleppele karmima kontrolli suhtes Schengeni tsooni välispiiridel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles