Politsei: Abaaoud jäi Pariisi metroo turvakaamera salvestusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi rünnaku koordineerijaks peetav Abdelhamid Abaaoud
Pariisi rünnaku koordineerijaks peetav Abdelhamid Abaaoud Foto: SCANPIX

Läinudnädalaste Pariisi terrorirünnakute arvatav peakorraldaja Abdelhamid Abaaoud jäi 129 inimese elu nõudnud veresauna ööl ühe metroojaama turvakaamera salvestusele, ütles politseiallikas reedel.

Üleeile Põhja-Pariisis politseihaarangus tapetud Abaaoud jäi turvakaamera vaatevälja metroojaamas, mille lähedalt leidis politsei eelmise reede rünnakulaine koordineerimiseks kasutatud auto.

Montreuil'st leitud must Seat on üks kolmest rünnakute järel avastatud autost ja politsei arvab, et üks kolmest komandomeeskonnast kasutas seda baare ja restorane rünnates.

Pariisi prokurör François Molins ütles nädala algul, et kõik kolm autot tulid enne rünnakuid koos Belgiast.

Autod olid rentinud Belgias elanud vennad Brahim ja Salah Abdeslam. Brahim lasi end Voltaire'i bulvaril baari ees õhku, tema vend on elus, kuid politsei ei ole teda veel kätte saanud.

Arvatakse, et vennad olid Seatis, kust restoranide väliterrasside pihta tuli avati, kuid ei ole teada, kas nendega koos olnud kolmas mees oli Abaaoud.

Foto: GRAPHIC NEWS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles