Venemaa kahekordistas lennukite arvu Süürias 69-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Tupolev TU-22 pommitaja Süüria kohal.
Vene Tupolev TU-22 pommitaja Süüria kohal. Foto: SCANPIX

Venemaa suurendas Süüria operatsioonis osalevate sõjalennukite arvu umbes kahe korra võrra 69-ni, teatas Vene kaitseminister Sergei Šoigu president Vladimir Putinile reedel.

«Vastavalt teie instruktsioonidele viivad relvajõud läbi õhuoperatsioone terroriorganisatsioonide liidrite ja nende kaaslaste hävitamiseks ning staabi-, juhtimis- ning tehniliste tugisüsteemide ja Islamiriigi vägede, nafta- ja infrastruktuuri vastu,» sõnas Šoigu.

«Vastavalt sellele on lennuväegruppi kahekordistatud ja koosneb nüüd 69 lennukist. Me viime läbi 143 lahinglendu päevas,» ütles minister.

«Mereväegrupp koosneb kümnest laevast, nendest kuus asub Vahemerel,» lisas ta.

Süürias asuvas Hmemimi õhuväebaasis Vene õhujõude juhatava kindralmajor Aleksei Maksimtsevi sõnul toodi baasi lisaks kaheks pommituslennukit Su-34 ja Su-27SM3 hävitajate «element».

Kolonel Trofim Kapša ütles Vene president Vladimir Putinile, et Vene strateegilised pommituslennukid Tu-160 ja Tu-95MS sooritasid alates 17. novembrist nelja päeva jooksul Süürias igapäevaselt kaks kuni viis missiooni ning veetsid õhus ühtekokku 200 tundi. Lennukid tulistasid Süürias sihtmärkide pihta ka tiibrakette.

Viimase nelja päeva jooksul sooritasid Vene kaugpommitajad Tu-22M3 60 lendu IS-i positsioonide vastu Süürias, ütles komandör Vladimir Alessenko reedel.

Šoigu sõnul sooritasid Kaspia mere piirkonnast Süürias õhulööke ligi 30 kaug- ja muud Vene pommitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles