Brüsseli metroo on terroriohu tõttu suletud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Brüsseli metroojaama on suletud.
Sissepääs Brüsseli metroojaama on suletud. Foto: SCANPIX

Kõik Brüsseli metroojaamad on täna suletud, teatas linna ühistranspordiamet pärast terroriohu taseme tõstmist kõrgeimale tasemele.

«Sisejulgeolekuameti soovitusel on kõik Brüsseli metroojaamad täna suletud. Tegemist on ettevaatusabinõuga,» teatas Brüsseli ühistranspordiamet STIB. «Liinibussid sõidavad, kuid suletud on ka osa trammiliine.»

STIBi teatel otsustatakse metroojaamade taasavamine jooksvalt koostöös politseiga.

Belgia kriisikeskus tõstis täna varahommikul Brüsseli piirkonna ohutaseme kõrgeimale, neljandale astmele, mis viitab väga tõsisele kohesele ohule. Ülejäänud riigi ohutase jäi kolmandale astmele.

Kriisikeskus kutsus inimesi vältima rahvakogunemisi, kontserte ja transpordisõlmi ning soovitas võimudel kaaluda suurürituste ärajätmist.

Ohutaset tõsteti pärast seda, kui Belgias vahistatud kahtlusalusele esitati seoses Pariisi rünnakutega terrorismisüüdistus. Kahtlusaluse nime ei ole avalikustatud, tegemist on kolmanda isikuga, kellele esitati Belgias süüdistus seoses Pariisi terroriaktidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles