Obama: lammutame ja hävitame ISISe

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama Malaisias Kuala Lumpuris.
USA president Barack Obama Malaisias Kuala Lumpuris. Foto: SCANPIX

USA ja tema liitlased keskenduvad ISISe ja nende liidrite hävitamisele, kinnitas USA president Barack Obama Malaisias Kuala Lumpuris pärast Vaikse ookeani majanduskoostöö foorumi lõppu.

«Tahan väga selgelt välja öelda, et eelarvamus ja diskrimineerimine aitab Islamiriiki ja õõnestab meie riiklikku julgeolekut. Seega, me hävitame ISISe lahinguväljal, me hävitame nad, võtame tagasi nende maa, kus nad praegu on, lõikame läbi finantseerimise, hävitame juhtkonna, lammutame võrgustiku ja tarneahelad ning lõpuks hävitame nad. Isegi praegu, protsessi kestel, tahame kindlustada, et me ei kaota oma väärtusi ja põhimõtteid,» vahendas «Aktuaalne kaamera» Obama sõnavõttu, kirjutas ERR.

USA president loodab võitluses ISISiga ka Venemaa toele ning rõhutas, et Putin peaks suunama rünnakud otse Islamiriigi peale, samuti ootab Obama, et Moskva nõustuks Süüria võimuvahetusega, mis omakorda tähendaks praeguse presidendi, Bashar al-Assadi võimult kukutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles