Belgia politsei lõpetas operatsioonid Brüsselis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Brüsseli keskväljaku läheduses.
Politsei Brüsseli keskväljaku läheduses. Foto: SCANPIX

Brüsseli kesklinnas käis pühapäeva õhtul seoses terroriohuga mitu politseioperatsiooni. Öisel pressikonverentsil selgus, et politseihaarangute käigus otsiti läbi 19 maja ning võeti vahi alla 16 inimest.

Vahistatute hulgas ei ole Pariisi terroriaktide planeerijat Salah Abdeslami, ütles Belgia föderaalprokurör pressikonverentsil ööl vastu esmaspäeva.

Kõik politseioperatsioonid Brüsselis said läbi Eesti aja järgi kella poole ühe paiku öösel.

Varem selgitas üks politseiametnik, et terroriohu tõttu on käimas erinevad operatsioonid ning ta soovis, et meedia ei kommenteeriks toimuvat otse, näiteks nimetaks konkreetseid kohti.

Inimestel soovitati akendest eemale hoiduda.

BBC teatas, et inimesed kirjutavad politseioperatsioonidest Twitteris, mõned ütlesid, et nad olid väljaku lähedal asuvas restoranis, kust nad evakueeriti. Ajaleht Le Soir jagas aga fotot bussist, mis oli blokeerinud ühe keskväljaku lähedal oleva tänava.

Politsei palus kohalikel ajakirjanikel politseioperatsioonist kirjutades mitte detailidesse laskuda.

Belgia valitsuse kriisikeskus toonitas Twitteris, et kõik jääksid rahulikuks ning järgiksid politsei poolt antud juhiseid.

Kriisikeskus tõstis laupäeval Brüsselis ohutaseme kõrgeimale tasemele, sest kardetakse, et vähemalt üks Pariisi rünnakute kahtlusalune võib viibida Belgias.

Kriisikeskus soovitab Brüsseli piirkonna elanikel vältida rahvakogunemisi, kontserte, raudteejaamu, lennuvälju ja teisi transpordisõlmi.

Varem pühapäeval otsustasid Belgia võimud mitte langetada Brüsselis kõrgeimat terroriohutaset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles