Putin saabus visiidile Iraani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja ajatolla Ali Khamenei Teheranis.
Vladimir Putin ja ajatolla Ali Khamenei Teheranis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin saabus täna visiidile Teherani, kõnelustel Iraani juhtidega arutatakse Süüria konflikti.

Uudisteagentuuri IRNA teatel kohtub Putin ühepäevasel visiidil Iraani kõrgeima juhi Ali Khamenei ja president Hassan Rouhaniga ning osaleb gaasi eksportivate riikide tippkohtumisel.

Täna tühistas Putin keelu, mis ei lubanud Vene firmadel töötada Iraani rikastamisobjektidel. Määrus lubab Vene ettevõtetel teha Iraani firmadega koostööd Fordo rikastamiskompleksis ning aitab Teherani Arak tuumareaktori ümberehitamisel.

Vene firmad võivad nüüd tegelda ka Iraani rikastatud uraani ekspordiga vahetuskaubana loodusliku uraani tarnimise eest Iraanile.

Venemaa ja Iraan on Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi peamised rahvusvahelised toetajad. Moskva alustas 30. septembril Süürias valitsusvägede toetuseks õhurünnakuid. Moskva väitel on õhulöögid suunatud Islamiriigi ja teiste terroristide vastu, kuid ülestõusnute ja nende toetajate väitel on rünnakute põhiraskus langenud mõõduka opositsiooni vägedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles