Vene õhujõud tegid Süürias nädalavahetusel 141 lahinglendu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias. Foto: SCANPIX

Vene õhujõud tegid nädalavahetusel Süürias 141 lahinglendu, mille vältel tabati 472 terrorisihtmärki, vahendas Vene meedia täna kaitseministeeriumi andmeid.

Vene sõjalennukid andsid lööke sihtmärkide pihta Aleppo, Damaskuse, Idlibi, Latakia, Hama, Raqqa, Homsi ja Deir ez-Zori provintsides, teatas ministeerium.

Sõjaväe teatel hävitati viimastes õhulöökides äärmusrühmituse Islamiriik (IS) keskuse Raqqa lähistel 80 naftaveokit ning linnast lõunas asuv suur naftamahuti ja naftatöötlemistehas.

Deir ez-Zorist umbes 50 kilomeetrit põhjas hävitati ka kütusevarusid, lisati avalduses.

Vene kaitseministeerium ütles möödunud nädalal, et jahib nafta transportimiseks mõeldud masinaid eesmärgiga piirata ISi rahastust ning väitis, et viimase viie päevaga hävitati umbes tuhat naftaveokit.

Terroristid kandsid raskeid kaotusi Süüria loodeosas Idlibi provintsis asuvas Saraqibi ning Hama provintsis asuvas Qalaat al-Madiqi linnas, väitis Vene sõjavägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles