Venemaa: Krimmi elektrivarustus saab korda detsembri lõpuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simferoopoli elanikud eile küünlavalgel kaarte mängimas.
Simferoopoli elanikud eile küünlavalgel kaarte mängimas. Foto: SCANPIX

Ukrainale kuuluva ja Venemaa annekteeritud Krimmi poolsaare juht Sergei Aksjonov teatas, et poolsaare elektrivarustuse saab korda alles detsembri lõpuks.

«Leiame, et tuleb valmistuda halvimaks variandiks, selliseks variandiks, kus energiavarustus taastatakse alles siis, kui üle Kertši väina tõmmatakse esimene elektrikaabel ehk 22. detsembril,» ütles Aksjonov täna raadiousutluses.

Krimmi juht täpsustas, et kuupäev on ligikaudne.

«Kuid, tahad rahu, valmistu sõjaks. Me peame kahjuks teatama oma kodanikele, et see aeg venib pikale,» lisas Aksjonov.

20. novembril õhiti Hersoni oblasti Genitšeski ja Tšaplõnka rajoonis kaks Krimmi viiva kõrgepingeliini masti. Laupäeva hommikul võtsid Paremsektori ja krimmitatarlaste esindajad õhitud mastid valve alla, et mitte lasta neid remontida.

Pärast kokkupõrget korravalvuritega, kes saatsid sündmuspaigale saabunud remondimehi, otsustasid Paremsektor ja tatarlased taganeda ja lasid töölistel tegutseda. Laupäeva hilisõhtul teatas Ukraina uimastipolitsei juht Ilja Kiva, et Tšaplõnka mast on maandatud.

Krimm ise toodab elektrit 366 megavatti ehk 30 protsenti vajaminevast mahust. Sellest 232 megavatti annavad teisaldatavad gaasiturbiinseadmed.

Poolsaarel kehtestati tarbimispiirmäär, kokku 360 megavatti.

Elektritarnija Krõmenergo töötajad on taastanud elektritarned osale elektrikasutajatest 643 diiselelektrijaama abil, mille koguvõimsus on 82,5 megavatti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles