Ukrainas algasid NATO juhendajate all suurõppused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased õppustel Lvivi lähedal.
Ukraina sõjaväelased õppustel Lvivi lähedal. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval algasid rahvusvahelise maaväe rahuvalve- ja julgeolekukeskuse Ukraina treeningrühma õppused, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja polkovnik Oleksander Poronjuk.

«Õppustel osaleb viis Ukraina pataljoni, mille valis välja kaitseministeerium. Õppustel on mitu etappi ja need kestavad 2017. aasta alguseni, iga kuu saabuvad polügoonile uued Ukraina allüksused,» ütles Poronjuk.

Tema sõnul on õppuste peaeesmärk Ukraina sõjaväelaste ettevalmistamine maailma parimate vägede nõuete kohaselt. Juhendajateks on Ameerika Ühendriikide, Kanada, Suurbritannia ja Leedu sõjaväelased.

Õppuste kavasse kuuluvad jalaväe ja suurtükiväe taktikaharjutused, laskmised, taktikaline meditsiin, side korraldamine ja lõhkeainete kahjutukstegemine. Ukraina sõjaväelasi valmistatakse ette teenistuseks tulejäljeradaritel, mille Ukraina relvajõud äsja Ameerikast said. Kokku osaleb õppustel ligi tuhat Ukraina sõjaväelast.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles