Prantsusmaa politsei sai Pariisi eeslinnast kätte pommivöö

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi rünnakute kavandajad
Pariisi rünnakute kavandajad Foto: SCANPIX

Pariisi eeslinnast Montrouge’ist leiti täna ühest avalikust prügikastist pommivöö. Analüüsid näitasid, et leitud pommivöö oli väga sarnane Pariisi rünnakutes kasutatutega, ka lõhkeaine selles oli sama, teatas AP.

AFP spekuleerib, et vöö võis kuuluda põgenenud terrorist Salah Abdeslamile - telefoniandmetele tuginedes viibis mees rünnakuööl just Montrouge'i piirkonnas.

Pommivöö, mille juures ei olnud detonaatorit, leidis esmaspäeval tänavakoristaja. Laboratoorne analüüs näitas, et selles oli lõhkeaine TATP, teatas AP, viidates ametlikult allikale, kes soovis jääda anonüümseks, kuna tal pole volitust rääkida. Sama lõhkeainet sisaldasid seitse pommivööd, mida kasutati Pariisi enesetapurünnakutes 13. novembril.

Praeguseks pole teada, kas Abdeslam jättis rünnaku pooleli omal soovil või tekkisid tal pommivööga tehnilised probleemid.

Belgia peaminister andis teada, et Brüsseli ohutase jäetakse praegu kõrgeimale tasemele, kuid kolmapäeval avatakse taas koolid ja metroo, vahendab Reuters.

Belgia valitsus otsustab Brüsseli ohutaseme võimaliku alandamise järgmisel esmaspäeval.

Belgia peaprokurör andis teada, et 15 inimest, kes pühapäeval seoses terrorikahtlusega vahi alla võeti, vabastati pärast nende ülekuulamisi, ühele aga esitati süüdistus terrorismis. Mehe nime ei avaldatud, kuid ta on neljas isik, kellele Pariisi rünnakutega seoses on terrorismisüüdistus esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles