Piirile lõksu jäänud migrandid õmblesid enda suu kinni

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinniõmmeldud suuga protestija.
Kinniõmmeldud suuga protestija. Foto: SCANPIX

Kreeka ja Makedoonia vahelisele alale jäänud migrandid õmblesid enda suud kinni, et protestida selle vastu, et neil ei lubata teekonda Lääne-Euroopasse jätkata, vahendab ERRi uudisteportaal BBCd.

Umbes kuus, ilmselt Iraanist pärit meest, võtsid end Eidomeni küla lähedal toimunud demonstratsiooni ajaks alasti, õmblesid enda suud kinni, kritseldasid otsaesisele ja rinnale sõnumi «Ainult vabadust» ja istusid raudteerööbastele märulipolitseinike ette maha.

Osa protestijatest on pärit Iraani kurdide hulgast, nendega ühinesid ka Bangladeshist ja Marokost pärit mehed, kes samuti nimetati majandusmigrantideks ja kellel keelati edasiliikumine Euroopa Liitu.

Sajad migrandid on avaldanud mitu päeva meelt pärast seda, kui Makedoonia piiras riiki pääsu vaid neile, kes põgenevad konfliktide eest.

Balkani riigid teatasid eelmisel nädalal, et avavad oma piirid vaid neile inimestele, kes põgenevad riikidest, kus käib sõda nagu näiteks Süüriast, Iraagist ja Afganistanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles