Belgia palus Marokolt luureinfot Pariisi terroristi tabamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Belgia on palunud Marokol jagada Pariisi terrorirünnakutega seotuses kahtlustatava Saleh Abdeslami tabamiseks luureinfot, teatas eile Rabat.

Belgia kuningas Philippe palus Marokol luureandmeid jagada telefonivestluses Maroko kuninga Mohamed VI-ga. Belgia monarh kutsus Maroko riigipead tihedale koostööle luure- ja julgeolekuvallas.

Maroko siseminister Mohamed Hassan ja Belgia siseametkonna juht Jan Jambon arutasid hiljem selle taotluse konkreetset ja kohest elluviimist.

Maroko luure aitas Prantsuse uurijad 130 inimelu nõudnud Pariisi terrorirünnakute peakavandaja Abdelhamid Abaaoudi - Maroko päritolu Belgia kodaniku jälile.

Prantsuse julgeolekujõud tapsid Abaaoudi eelmisel kolmapäeval Pariisi Saint-Denis' eeslinnas korraldatud haarangu käigus.

Belgia on esitanud Pariisi rünnakute seoses süüdistuse neljale inimesele. Kahte süüdistatakse Abdeslami rünnakute järel Brüsselisse põgenema aitamises.

Belgias elab umbes 500 000 inimese suurune Maroko kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles