USA välisminister saabus palestiinlasi ja iisraellasi lepitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry.
USA välisminister John Kerry. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry kohtub täna Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu ja Palestiina presidendi Mahmoud Abbasiga.

Kerry kohtub esmalt Netanyahuga ning seejärel sõidab Läänekaldale, kus teda ootab eest Abbas. Välisminister külastas Iisraeli ja Palestiinat viimati 2014. aasta suvel.

Enne seda juhtis Kerry üheksa kuud kestnud rahukõnelusi, mis 2014. aasta aprillis kokku varisesid. Seejärel külastas ta piirkonda kolm kuud hiljem pärast poolte vahel taaspuhkenud vägivalda.

Ministri sõnul soovib ta sel korral aidata kaasa oktoobri algul puhkenud iisraellaste ja palestiinlaste vaheliste noa-, auto- ja relvarünnakute peatamisele tagamaks, et inimesed ei elaks täielikus ja igapäevases hirmus, et neid võidakse pussitada, autoga rammida või maha lasta.

Vägivallalaines on hukkunud 19 iisraellast ja 89 palestiinlast. Iisraeli väitel oli viimastest 57 ründajad, ülejäänud hukkusid kokkupõrgetes relvajõududega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles